The Economist - The Next Catastrophe
The Economist dergisinin yeni kapağı - gelecek felaket (ve nasıl hayatta kalabiliriz)
Soldan sağa şifreleri şu şekilde analiz edebiliriz;
1- Domuz portresi, gelecekteki yaşanabilecek olası bir domuz gribine işaret kaldı ki yakın zamanda Çin' de bu virüs tespit edildi.
2- Yanardağ patlamasını gösteren portre,Yellowstone parkında mega volkan patlaması bekleniyor ona bir işaret olabilir.
3- Penguen portresi, Güney kutbunda yaşanan yüksek sıcaklıklara değiniliyor. Penguenler kuzeyde değil güneyde yaşar ve geçtiğimiz dönem Avustralya' da yaşanan sıcaklığa bağlı orman yangınları v.s. de Güney kutbunda ve ona yakın bölgelerdeki yoğun sıcaklık artışlarına bir işaret.
4- Göktaşı portesi, dünyaya yakın zamanda göktaşı çarpabileceğinin bir işareti
5- Saat 11.59 ise Da Vinci' nin Şifresi Cehennem filmine bir gönderme. Dünya' nın sonuna işaret.
6- 3 kuş 2' sinin gölgesi yok. (Bunu anlayamadım) 1' i de dalışa geçmiş. (Gölgesi mevcut) Muhtemelen ölecek. Bu da dalışa geçen kuşun, dünyanın manyetik alan değişimlerinden etkilenip yolunu manyetik alanla sağlayan bu kuşlar için bir felakete neden olabileceğine işaret. Gölgesinin olması belki Güneşle ilişkilendirilip, Güneşteki fırtınaların Dünyanın manyetik alanına zarar vereceğini gösteriyor olabilir.
7- Virüs-bakteri vs. portresi, ölümcül bulaşıcı hastalıklara işaret. Ayrıca sperm hücreleri de görünüyor bu da küresel bir doğum kontrole işaret. Nüfus kontrolü. Dünya' da nüfusu 800 milyona sabitleme gibi bir fikirleri mevcut.
8- Mantar bulutu portresi, nükleer bir savaşa işaret.
9- Güneşteki fırtınalara gösteren portre, Güneş' te yaşanabilecek dengesizliklerin-fırtınaların insanlığa zarar verebileceğine işaret
10- Güneş portresinin hemen altındaki boş prizler, ekonomik krize veya güneş fırtınalarından kaynaklı elektrik şebekelerinde yaşanabilecek çökmelere işaret olabilir.
11- Kanepede klasik çekirdek aile oturuş düzeni :)
Kedicik bile nükleer, kimyasal veya biyolojik bir savaşta takılacak maske takmış. N95 maske bu maskelerin yanında halt etmiş o yüzden büyük bir savaşa gönderme var. Çocukta evin en genç bireyi olarak askeri başlığı takmış askere gitmeye hazır. Bir yandan da barış yanlısı t-shirt giymiş tamamen kafaları karışık Z kuşağına bir gönderme.
12- 7 adet portre var. 7 sayısının önemine bir gönderme. Tüm dinlerde 7 önemli bir sayıdır.
7 (yedi) tamlık ve mükemmelliğin (hem fiziksel hem de ruhsal) sayısıdır. Anlamının çoğunu doğrudan Tanrı’nın her şeyi yaratmasına bağlı olmaktan alır. Söz insanın icadıdır lakin rakamlar tanrısaldır. Matematik her ne kadar insan yapımı gibi dursa da hep vardı, tıpkı rakamlar gibi. Örneğin tüm dünyada şansın sembolü olarak bilinen 7 gibi. 7 rakamının peşinden gittikçe birçok gizemle karşılaşırsınız. Çünkü 7 bu dünyanın dışından gibidir. Ana rakamlar içinde, hiçbiri yediye tam bölünemiyor, sonuç her zaman sonsuz tekrarlardan oluşan ondalık sayılar gibi. 7’nin bölünememesi ve diğer rakamlarla herhangi bir işleme girememesi bakire halinin oluşumunu sağlayan nedenlerden sadece biri… Haftanın 7 gün olması, 7 gezegen olması,7 metal parçanın olması ve 7 tane Kıta’nın olması gibi pek çok sır var…
13- Toplumun en küçük yapısı AİLE' ye bir gönderme. Aile bireyleri bir dayanışma içinde ve annenin birleştirici rolüne vurgu. Bireyselleşen insanların aile içi dayanışması gösterilmiş. Çocuğun endişeli görünmesi tamamen savaş ve barış arasındaki kafa karışıklığı içinde olmasından kaynaklı. Ayrıca büyük ihtimalle savaşa katılacak ve başı dertte. Anne ve Baba' nın rahatlığı ise bireyselleşen toplumun yansıması. Bir aile içi dayanışma var tamam fakat anne, baba kendini maske ile emniyete almış ve rahat. Bencil ve bireyselleşen egoist yapıya geçisin aile içi yansıması
Yorumlar
Yorum Gönder